Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Tak nám autor sdělil, že někdo špatně zaplatil daň (tedy špatně označil plátce daně), ale za problém múže finanční úřad.

Ten, kdo špatně zaplatil daň, se musí zvednout, dorazit na FÚ a požádat o převedení platby z jeho RČ na jiné(správné) RČ.

Elektronické formuláře vyplnění daně zjednodušují - hodně údajů je tam již předplněno - pokud se někdo přece jen necítí jistý, mlže si přečíst návod k vyplnění.

Je jedině dobře, že finanční správa nemůže vydávat závazné pokyny. Ze zákona ji to nepřísluší. Vydává jen tzv. Metodické pokyny a Stanoviska či Postupy, které jsou oficiálně určeny pro správce daně. Problém je v tom, že v nich jsou chyby, či přesněji nejsou v souladu se zákonem, což se již několikrát prokázalo. Občas se taky v čase mění, aniž by se změnil zákon. Výklad zákona ovšem přísluší naštěstí pouze soudu.

A ta ochota ? Párkrát jsem se ptal na FÚ. Vždy jsem dostal odpověď,

0 0
možnosti
MM

Mně vždycky na FÚ pomohli. Sám bych daň z nemovitosti dohromady nedal. Dokonce se paní úřednice divila, že jsem si nechával za peníze udělat výpis z katastru - měl jsem prý za ní přijít hned, že to tam má a zadarmo

2 0
možnosti
PM

Stále žijeme v polovičním socialismu a státní úředník má stálepocit že je pánem a občan nevolníkem....civilizované země zjevně nikdy nedoženem, spíše se vrátíme do ruského pekla...

1 0
možnosti
Foto

tak nevim, kdykoliv jsem neco resil s FU tak mi poradili, pripadne pokutu odpustili, atd... Ale je mozne ze je to urad od uradu resp, urednik od urednika.

3 0
možnosti
PM

a v jakém oboru podnikáte a o jaký kraj šlo?

0 0
možnosti
PG

P37a27v80e41l 11G19ö44t14z87e

29. 8. 2017 10:14

Byl jste vubec nekdy na financnim urade se na neco zeptat? Ja ano a vzdy mi poradili se vsim co jsem potreboval. Asi zijeme kazdy v jine casti vesmiru.

2 0
možnosti
JK

Asi ano. FÚ má interní směrnici, že rady poskytovat nemají.

1 0
možnosti
MB

Máme instituce, které jsou postaveny tak, aby věděly. Jsou zastřešeny vrcholovou personou, která ví, že to vedět nesmí. Pak se dozvíme, že ten nevědoucí z ničeho nic - vědoucím jest ! Při dotazu - Jak to, že ví, následuje klasická odpvěď - Nic nevím, že ano ... :-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 15
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1001x
Hlas ze severní moravy:-) 

Seznam rubrik