Diskuse

Střední třída od státu nic nechce. A ani přece nedostane.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O41t11a 88K22i28n83c

25. 4. 2017 14:23

Není pravda, že střední třída nic od státu nedostane. Střední třída stále dostává od státu přes hubu, i když nechce, a to dokonce pořád. Ale jinak s vámi souhlasím. R^

0 0
možnosti

Jenom otázečka,kdo je to střední třída? Učitelé dostávají přidáno,policisté,celníci,vojáci,hasiči,úředníci. Není to střední třída?

1 0
možnosti
Foto

Ne, ti jsou čistí příjemci peněz, které stát ukradne především té střední třídě.

0 0
možnosti
Foto

Kliknutí na tlačítko nefungovalo, tak aspoň zde:

KARMA.

0 0
možnosti

Čím je kdo větší lenoch,nezodpovědný flákač,nebo člověk neschopný myslet alespon trochu do předu,tím větší má pravděpodobnost,že mu stát pomuže.Mnoho lidí tuhle zvrácenou rovnici dobře zná a zneužívá ji jak se dá...

8 0
možnosti

Tak jako sděluje p. Kšír , celoživotně tvrdím - Odvěkým nepřítelem státně organizovaného pokroku je - Samostatně uvažující a odpovědně konající člověk ! S takovými lidmi, se žádná budoucnost prostě budovat nedá ! Jsou to ti, kteří chápou , že "Člověk, zejména pak ten mladý - je limitován pouze sám sebou" ! ... Tedy koná, až zestárne, obklopí se přirozenými generačními vazbami, rodinou. Tu přichází stát, který tvrdí, že tento model je překonaný - není a nemůže nikdy být ! :-)

0 0
možnosti
Foto

Střední třída,nejenom střední třída, dostává zvýšení daní. Taky dostává pořádnou porci předpisů na všechno, zvýšený dohled a kontrolu.A těch předpisů, regulací, dotazníků je hodně.

;-(

Tato vláda musela založit 10 nových úřadů a nabrat skoro 30 000 nových úředníků, aby se to všechno zvládlo !

1 0
možnosti

Ale těch 30 000 úředníků patří taky do střední třídy.

1 0
možnosti

Hm, máte zajímavou představu o střední třídě. Těžko do ní mohu zahrnout toho, kdo např. při poruše pračky řeší, kde vzít na novou.

1 0
možnosti
Foto

Ta poslední věta samozřejmě platí, ale s dovětkem, že nám to postarání se o sebe a svou rodinu neustále stěžuje, tím že nám hází klacky pod nohy prakticky na každém kroku.

Stát nepotřebuje nezávislé a svobodomyslné lidi. Stát potřebuje závislé konformisty.

5 0
možnosti

P48a17v69e97l 61V20é36b55r

25. 4. 2017 7:10

Dovolte, abych parafrázoval vaši závěrečnou otázku a odpověď na ni:

"A co nám dává stát? Jistotu, že si na nás při nejbližší příležitosti došlápne ještě víc!"

4 0
možnosti

Jsou to ti co se o sebe dokáží postarat jsou svobodní a málo závislí na státu. To je nebezpečné, když už je nelze dostat "do latě", tak aspoň denní sledování jejich činnosti. Však ono to aspoň některé rychle přejde. Svoboda je nebezpečná pro socialisty i pro oligarchy, protože je nutné respektovat "hlas lidu", nebo "hlas vůdce" a to bez keců.

2 0
možnosti